top of page
  • Foto van schrijverSuzanne

Voldaan de herfst in met de nieuwe kaart van Amehoela

Bijgewerkt op: 10 jan. 2019

Eind augustus vierde het altijd zonnige plekje aan de Mauritsweg zijn eenjarig bestaan. Eerlijk is eerlijk, Amehoela is nu al niet meer weg te denken uit Rotterdam. We zouden niet durven in ieder geval. Talloze tropische cocktails, gezellige dates, foute dansjes en flinke katers later blikken we terug op een succesvol jaar. En nu ze een gloednieuwe kaart - én chef - hebben om het seizoen in te luiden, konden we het natuurlijk niet laten om even te komen proeven


Eerste verjaardag

Iets meer dan een jaar geleden toverden Xander Olthof, Fela Donker, Oscar Steginga en Thomas Forster het voormalig DJ Bootleg Café om tot een waar Honolulu aan de Maas. En met succes. Bij binnenkomst waan je je meteen in een tropisch oord, incluis de beste cocktails en gerechten geïnspireerd op plekken dichtbij de evenaar. Naast lekker chillen met een cerveza in je linkerhand en een taco in de rechter, is inmiddels gebleken dat je er ook prima terecht kunt voor een goed feestje. Met minimaal een keer per maand een ver-amehoe-laatje, kunnen de voetjes tot in de vroege ochtend van de vloer. Al met al werd het afgelopen jaar veel gelachen en gedanst, maar bovenal heerlijk gegeten en gedronken. En met een nieuwe chef in de keuken, kan dit alleen maar nog beter worden. 



New chef, who dis?

Fela Donker zat op een dag in een restaurant waar hij versteld stond van hoe lekker het eten was en hoe snel het op tafel werd getoverd. Hij sprak de chef en was zo onder de indruk dat hij hem uitnodigde om bij Amehoela aan de slag te gaan. Gelukkig voor ons stemde hij toe, want man, man, man, wat kan hij koken. Zijn naam is Jaime Delgado en hij is geboren en getogen in Spanje. Hij omschrijft zijn eigen stijl als “een mix van modern met invloeden van mama.”


Samen ontwikkelden ze na veel proeven en experimenteren een nieuwe kaart, met meer echte Spaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. Het menu is toegankelijker en biedt een ruime keus aan vlees, vis en vegetarische gerechten. Een aantal klassiekers hebben hun plekje op de kaart weten te behouden, zoals de Amehoela ribs.

Meer Spaanse invloeden


Moeilijk zijn we niet, dus lieten we Jaime ons verrassen. Hij schotelde ons als eerste een zalmtartaar voor en eerlijk gezegd ben ik normaliter niet zo gecharmeerd van een hoopje rauwe zalm op m’n bord, maar ik moet toegeven, dit is de lekkerste zalmtartaar die ik tot nu toe heb mogen proeven. Hij wordt geserveerd met cornichons (mini-augurk), kappertjes, soja, limoen, passievrucht en een soort knapperige nachos voor de bite. We gaan door op de vistour: de gamba-mehoela, weer zo leuk bedacht. Het frisse gerecht met gewokte gamba’s en zwarte couscous, cherrytomaten en limoen gaat er goed in. Van mij mag hij iets minder zoet, maar dat is wellicht een kwestie van persoonlijke smaak. 


Alsof we nog niet vol zaten, gaan we gewoon gestaag door met onze persoonlijke favoriet: de yuca-yuca, cassave met gesneden varkensrib en huisgemaakte mojo-mojosaus. De cassave is getransformeerd tot een romige puree en de varkensrib is heerlijk mals. Mojo is een pittige, kruidige saus die zijn oorsprong vindt op de Canarische Eilanden en het gerecht helemaal afmaakt. Het liefste gaan we de hele kaart af, maar helaas moeten we er rekening mee houden dat onze magen niet zo groot zijn als onze ogen. We sluiten af met de Amehoela-ribs, de langzaam gegaarde spareribs waarbij het vlees bijna van het bot valt. Genieten! Andere nieuwe gerechten op de kaart zijn de ‘pollos hermanos burger’, gepaneerde kippenhaas met avocado en salsa op een brioche broodje, ‘pimientos de padron’, kleine gefrituurde paprika-achtige pepertjes met zeezout, ‘California fish & chips’, vers gefrituurde California corbina met huisgemaakte friet. En over friet gesproken: de telo bakeljauw heeft plaatsgemaakt voor de a-me-hoe-la-da-ge-friet, geïnspireerd door de buurman Bram Ladage door Rotterdamse handen gesneden friet met een mayo-trio. 



Taco Thursday

Natuurlijk mogen de taco’s niet ontbreken op zowel de oude als nieuwe kaart. Je bestelt ze per drie stuks en er is keuze uit een chicken, al pastor of de vegetarische versie. Wil je helemaal losgaan, dan kun je iedere donderdag aanschuiven tijdens de Tropical-Thunder-Tequila-Terror-Taco-Thursday, waar je wekelijks wisselende taco’s kunt bestellen voor €2,50 per stuk en vervolgens die extra calorieën er weer kunt afdansen op muziek van een live DJ.


6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page