top of page
  • Foto van schrijverSuzanne

Mazi voegt diner toe aan concept

Bijgewerkt op: 10 jan. 2019

Dat je heerlijk Turks kunt ontbijten en lunchen bij Mazi aan de Goudsesingel, wisten we al. Dat je er tegenwoordig ook kan blijven hangen voor een avondmaal klinkt als muziek in de oren. 



Authentiek Turks met een twist



Sultan Atin is van jongs af aan bezig met het verblijden van mensen met haar Turkse gerechten. Het is altijd haar droom geweest een eigen restaurant te openen. Na twintig jaar in het verzekeringswezen te hebben gewerkt is dit haar – eindelijk – gelukt. Bij Mazi, vernoemd naar haar geboorteplek in Turkije, eet je heerlijke authentieke Turkse gerechten met een moderne twist.



Blijf hangen voor het diner 


Sultan merkte dat er vraag was naar meer warme gerechten. Om in die vraag te voorzien zette zij meer warme happen op de kaart, zoals köfte, pides, sigara börek en mantar dolma. Sinds februari kun je nu ook blijven hangen om ’s avonds een vorkje mee te prikken. Sultan maakt iedere dag drie á vier gerechten en die wisselen iedere week. Een soort eten wat de pot schaft dus. Denk hierbij aan een soepje, rijst, gevulde paprika, couscous en nog veel meer Turkse lekkernijen. 


Ik word verwend met wat warme gerechten van de nieuwe kaart: een köftesandwich met yoghurtsaus en salade, geserveerd met aardappeltjes uit de oven, lahmacun ofwel twee turkse pizza’s met salade en manti en pastabuideltjes gevuld met kalfsgehakt. Het laatste vind ik wat minder lekker, maar dit is wellicht een kwestie van smaak. Ik heb het namelijk nooit eerder gegeten. Als nagerecht eet ik walnotenbaklava en Turks fruit, wat het plaatje compleet maakt. 



Desserts 



Ook voor zoetigheid ben je bij Mazi aan het goede adres. Taart en gebak komt van Koekela en bij Zoetterette haalt Sultan heerlijk Turks fruit met een twist. Normaal gesproken ben ik niet zo’n liefhebber van Turks fruit, maar deze versie met pistachenoten of sesamzaad is om over te dromen. 


De gerechten zijn simpel, toegankelijk en erg lekker. Het menu is uitgebreid dus er is voor elk wat wils. Sultan is een ontzettend lieve vrouw en haar frisse, schattige zaakje is zeker een aanrader voor iedereen die van lekker Turks eten houdt. Ben je in de buurt van het Industriegebouw, steek dan vooral even schuin over voor een bezoek aan dit leuke zaakje.

8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page