top of page
  • Foto van schrijverSuzanne

British summer BBQ aan boord van Vessel 11



Hij is niet te missen. Dat prachtige Britse Rode lichtschip in de Wijnhaven. Ooit een mobiele vuurtoren aan de zuidkust van Wales, nu eet je er Engelse kost, drink je een zelfgebrouwen biertje en kan je er regelmatig coronaproof-feesten. En deze zomer rocken ze harder dan ooit met hun gloednieuwe barbecue-buitenkeuken.


Vis en vlees van de barbecue



Je zit er heerlijk in de buitenlucht (of binnen bij slecht weer), aan het water en als het meezit in het zonnetje. Kortom, het is goed vertoeven bij Vessel 11. Helemaal nu ze een buitenkeuken hebben gebouwd, met barbecue. Je eet nog steeds de Britse klassiekers zoals je ze gewend bent, maar nu kun je er ook terecht voor heerlijke vlees- en visgerechten van de barbecue, zoals jerk chicken, grilled seafood en vergeet vooral de smokey veggies niet.


Proeven maar!



Vooraf delen we een small summer salad en de twee British grilled sardines. Dat laatste roept bij ons de vraag op hoe groot of hoe klein die sardientjes wel niet zijn. Wij kennen ze namelijk als formaatje ansjovis. Niets blijkt minder waar. Het zijn twee flinke sardines die smakelijk gemarineerd zijn. De salade met babyspinazie, geroosterde groenten, cherrytomaatjes, croutons, feta en pestovinaigrette is goed, maar het brood dat er bij zit komt wel in aanmerking voor een upgrade. Dit lijkt wel heel erg op het sneetje brood van de Appie waar ik ‘s middags een plak kaas op smijt. Een flinke snee vers brood, of stokbrood was meer welkom geweest.


Ik ga voor de halve Jamaican BBQ chicken: een kippetje gemarineerd in Jamaicaanse kruiden en geserveerd met nieuwe aardappelen en gegrilde groenten. De smaak is prima, maar als je een redelijk grote eter bent raden we je aan de hele kip te nemen. Het vogeltje is namelijk aan de kleine kant. Zelfs voor mij, als niet zo’n grote eter. Mijn tafelgenoot gaat voor de octopus, die er erg goed uitziet. Hij zit te smullen.


Als nagerecht delen we de deep dark chocolate lava cake en tja, die smaakt zoals het klinkt. Heerlijk dus. Belgische chocoladecake met een hart van gesmolten chocolade, geserveerd met een bol vanille-ijs.


Dance the night away



Om evenementen helemaal corona-proof te maken, hebben ze bij Vessel 11 de optredens in een andere vorm gegoten. Met de band of dj op het bovendek en het publiek aan wal met koptelefoons, maken ze het mogelijk om ook in deze rare tijden optredens te blijven organiseren. Wil je ze hierbij steunen? Dat kan! En wel door middel van crowdfunding. Klik hier om de muziekindustrie een handje te helpen.


Ahoy!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page